Gradonačelnik Tuzle podržao Sportske igre mladih i tuzlanske sportiste

18. Jula 2016.

Danas je u Mejdanu održan završni dio programa šestih po redu BH Telecom Sportskih igara mladih, gdje su se mladi sportisti  takmičili u nogometu, košarci, rukometu i odbojci. Sportske igre mladih i tuzlanske sportiste i ove godine podržao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

„Ljudi su najvažniji faktor razvoja, a među ljudima najvažnija su djeca. Sport gradi i karakter i tijelo. Mi u Tuzli mnogo više ulažemo u sport nego ranijih godina, jer to je najvažnije za djecu i njihov razvoj, a u tom kontekstu i ove Sportske igre mladih. Kada je FK Sloboda igrala utakmice u Kupu UEFA, skoro čitav taj tim došao je sa turnira osnovnih škola. Važno je da klubovi posjećuju ili organizuju turnire ovakvog tipa, gdje će pronaći djevojčice i dječake talentovane u raznim sportovima i za dvije tri godine imati asove. Ja vjerujem da će tuzlanski sportisti na finalnom turniru biti veoma dobri. Tuzla je odvijek bio grad sporta, košarke, rukometa i odbojke, a pokazalo se da smo i grad fudbala“, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Finalno takmičenje održat se 16.8.-20.8.2016.godine u Sarajevu gdje će se takmičiti mališani iz 30 bh. gradova u 10 različitih sportova.