Boračka udruženja Grada Tuzla uselila u nove prostorije

22. Januara 2016.

Danas su, u tuzlanskom Domu penzionera, boračka udruženja Grada Tuzla uselila u nove i dobro opremljene prostorije. Prema riječima predstavnika boračkih udruženja, od danas će sve organizacije biti smještene na jednom mjestu, te će koordinacija među njima biti mnogo lakša i brža, a time će i efikasnost djelovanja biti na višem nivou.

Prema riječima predsjednika organizacije RVI grada Tuzla prostorije u kojima će udruženja od danas nastaviti sa svojim radom, u potpunosti su renovirane i ispunjavaju sve uvjete za neometan rad. ”Zajedničkim zalaganjem i trudom svih, udruženjima smo uspjeli obezbijediti prostorije koje su adekvatne za rad i djelovanje organizacija koje vode brigu o ovoj populaciji” – izjavio je Nihad Bukvić, predsjednik organizacije RVI grada Tuzla.

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović istakao je da onima koji su branili Tuzli i državu Bosnu i Hercegovinu, pripada nešto ovako, u njihovom gradu, te da predstavnicima pomenutih udruženja nikad nije bilo mjesto u barakama i sličnim pomoćnim objektima. ”Zadovoljan sam utiscima boračkih udruženja, drago mi je da smo na obostrano zadovoljstvo realizovali ovaj projekat. Riječ je o ljudima koji zaslužuju svo naše poštovanje” – naveo je gradonačelnik Imamović.

Sabira Mićanović predsjednica organizacije porodica šehida i poginulih boraca Grada Tuzla, zahvalila se svima koji su radili na ovom projektu kao i svim organizacijama koje su finansijski pomogle realizaciju.

Udruženja su dobila ukupno 11 opremljenih prostorija, na prvom spratu tuzlanskog Doma penzionera, koje su namijenjene za kancelarijske prostore.