Čestitka gradonačelnika Jasmina Imamovića i predsjedavajuće Gradskog vijeća Nataše Perić, u povodu 1. Marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

28. Februara 2022.

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

Sretan vam Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Građani Bosne i Hercegovine su prije tačno trideset godina, glasajući za suverenost i nezavisnost Bosne i Hercegovine, još jednom potvrdili višestoljetni kontinuitet naše državnosti. Naša Država je kroz historiju prolazila i kroz vremena snage i stabilnosti i kroz teška vremena. U teškim vremenima Bosnu i Hercegovinu i njene građane je trebalo braniti i odbraniti, a u stabilnim vremenima, ekonomski razvijati. Višestoljetnim postojanjem Bosna i Hercegovina je dokazala svoju besmrtnost.

Na današnji dan važno je da ispoljimo solidarnost sa Ukrajinom, koja je žrtva agresije Rusije. Ako građane Ukrajine iko treba razumjeti, trebamo ih razumjeti mi koji smo prije trideset godina, odmah po međunarodnom priznanju, doživjeli agresiju. U ovim trenucima trebamo biti solidarni, njegovati zajednički život i biti uporni i istrajni na putu euroatlantskih integracija.

Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle

Nataša Perić, predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzle