Festival „Eko-etno“ – Program će se prilagođavati vremenskim uvjetima

20. Maja 2015.

Otvaranje Festivala „Eko-etno“ na Sonom trgu u Tuzli odgođeno je zbog jakog nevremena koje je u utorak, 19. maja, pogodilo Tuzlu. Program Festivala nastavlja se narednih dana, uz napomenu izlagačima i posjetiteljima da će se predviđene aktivnosti prilagođavati vremenskim uvjetima, s obzirom da se narednih dana, u poslijepodnevnim satima naročito, najavljuje kišno vrijeme.

Predviđeno je da se program Festivala odvija svakog dana od 17 do 22 sata, iako će izlagači imati priliku svoje proizvode ponuditi u toku cijelog dana na štandovima koji su postavljeni na Sonom trgu. Predviđeno je da se svakog dana, od 19 sati, na otvorenoj sceni na Sonom trgu odvija bogat zabavni program, kako bi posjetitelji, pored razgledanja, kupovine i degustacije proizvoda, imali priliku uživati u kulturno-umjetničkim sadržajima.

Narednih dana planirano je i postavljanje sadržaja za djecu.

U zabavnom dijelu programa će na otvorenoj sceni na Sonom trgu nastupiti UKUD „Zvonko Cerić“, KUD „Bosna“, Folklorni ansambl „Panonija“, KUD „Šićki Brod“, Plesni klub „Flamenco“, Muzička grupa „Balzika“, KUD „Mladi rudar“.

U ponedjeljak, 25. maja, zbog komemoracije na Kapiji, Festival „Eko-etno“ neće imati programske aktivnosti.

20.05.2015.