Grad Tuzla bogatiji za investiciju vrijednu 5 miliona konvertibilinih maraka i 40 novih radnih mjesta

27. Maja 2016.

U Tuzli je jučer otvoren Bau centar, kompanije koja već posjeduje razgranatu mrežu u oblasti trgovine, prijevoza i drugih uslužnih djelatnosti i upošljava više od 100 radnika.

Svečanom otvorenju prisustvovao je i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, kojem je pripala čast, da presijecanjem vrpce, ovaj centar zvanično proglasim otvorenim za građane, poslovne partnere, uvažene kupce i prijatelje.

„Zahvaljujem se braći Aljić, koji su u Tuzli realizovali investiciju vrijednu čak 5 miliona KM. Ovaj grad je zahvaljujući poduzetnicima, braći Aljić, iz Gračanice, bogatiji za 5 miliona KM, bogatiji za 40 radnih mjesta. Zapošljavanje je naš osnovnih problem, i naša želja je da stopa zaposlenosti, volio bih u cijeloj BiH, a posebno u Tuzli pređe, barem 70%, jer tada će nam svima život biti bolji“ – izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Vlasnici kompanije “Zeka comerc”, ovom prilikom, zahvalili su se gradskoj administraciji, na ekspeditivnosti, ističući da su naišli na veliko razumijevanje, u skladu sa zakonskim procedurama i na odgovarajući način, u procesu od same ideje do izdavanja dozvole, koje je veoma važno svim investitorima. Drugi Bau centar, u Tuzli je opremljen prema svim savremenim standardima, a kupcima će biti na raspolaganju široka ponuda građevinskog materijala, alata, ugradbenih elementa, namještaja, bijele tehnike, robe za zabavu i rekreaciju.