Grad Tuzla nastavlja sa provođenjem mjera za podršku poduzetništvu u cilju zadržavanja postojećih i otvaranja novih radnih mjesta

27. Maja 2016.

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sa saradnicima, jučer je obišao proizvodne prostorije firme Elektro Agent, iz Tuzle, u čijim pogonima, 60 uposlenika proizvodi 700 različitih proizvoda. Kako to, u razgovoru sa gradonačelnikom Imamovićem, kaže vlasnik i direktor Ibrahim Ibrahimagić, njegovo preduzeće proizvodi, “sve”! Tačnije, preduzeće se bavi proizvodnjom građevinskog materijala, poljoprivrednih i kovanih alata, podnih i stepenastih rešetaka, baglama i reza, čije višegodišnje iskustvo u proizvodnji gibljivih cijevi garantuje sigurnu i kvalitetnu ugradnju.

„Kada sam spoznao šta mi sve uvozimo, u Bosnu i Hercegovinu, i o koliko lošem kvalitetu je riječ, odlučio sam da to prokušam promijeniti, jer mi to sve sami možemo proizvesti, po puno nižim cijenama i mnogo kvalitetnije. Imamo radnike, inžinjere, znamo i hoćemo raditi“ – izjavio je vlasnik preduzeća Elektro Agent d.o.o., Ibrahim Ibrahimagić.

Tokom obilaska pogona ove firme, i u razgovoru sa radnicima, gradonačelnik Imamović je konstatovao da je riječ o proizvodima europskog standarda i kvaliteta, sa značajnim ulaganjima finansijskih sredstava u gradnju novih proizvodnih hala, o korištenju savremene tehnologije i nabavci najnovije opreme, što zaposlenicima donosi veoma dobre uvjete rada.

„Riječ je o firmi koja se bavi proizvodnjom i obradom predmeta od metala, drveta i plastike, koja je jedan od vodećih proizvođača i izvoznika ovih proizvoda u BiH. Vlasnik ovog preduzeća svoje vrijeme, umjesto na odmoru, provodi u pogonu preduzeća, komunicira sa radnicima na proizvodnoj liniji, a ponekad se i sam prihvati posla na nekoj od mašina. Ovo preduzeće, njegov vlasnik i svaki uposlenik, su pokazatelj da mi u BiH, možemo proizvesti metalne nosače, razne profile, poljoprivredni alat, obični roštilj, poklopac za šaht, običnu baglamu, lopatu, drške za alate. Zašto to moramo uvoziti iz drugih zemalja, kad i sami možemo napraviti kvalitetniji i jeftiniji proizvod. Vaš primjer bi mogao biti ohrabrujući i drugima, da pokušaju domaću privredu vlastitim snagama i radom dići na noge. Grad Tuzla će nastaviti sa provođenjem mjera za podršku poduzetništvu, kako bi uvjeti za sve postojeće i buduće investitore bili privlačniji a sve u cilju zadržavanja postojećih i otvaranja novih radnih mjesta” – izjavio je gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, u razgovoru sa radnicima i vlasnikom preduzeća.

Razlog jučerašnje posjete Elektro-Agentu d.o.o., je poboljšati konkurentnost proizvodima lokalnih firmi i preduzeća koje nisu u fokusu interesovanja, a posjeduju razvojne kapacitete i kreiraju nova radna mjesta.