Građanima predstavljen program Sufinansiranja samozapošljavanja i zapošljavanja u oblasti poljoprivrede 2015

19. Novembra 2015.

Služba za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti danas je organizovala javno predstavljanje Programa „Sufinansiranja samozapošljavanja i zapošljavanja u oblasti poljoprivrede 2015.“, u dvije mjesne zajednice, u Domu kulture Husino i u prostorijama Mjesne zajednice Slavinovići.

Prisutni su u neposrednom dijalogu sa izlagačima imali priliku saznati šta je sve potrebno za pokretanje poljoprivrednog obrta, a u kontekstu svih pogodnosti koje nudi Grad Tuzla. Programom su predviđena sredstva u iznosu od tri miliona konvertibilnih maraka koje u ravnomjernom iznosu obezbjeđuju Federalni zavod za zapošljavanje i Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Realizacija Programa se provodi zajedno sa kantonalnim službama za zapošljavanje.

Ciljna grupa su lica prijavljena na evidenciju nezaposlenih u Federaciji BiH, te u registar poljoprivrednih gazdinstava i klijenata, bez obzira na stepen obrazovanja i dob, a koja će po odobravanju sredstava registrovati i održavati poljoprivrednu djelatnost u trajanju od najmanje 36 mjeseci i koja će se zaposliti u novoregistriranim ili već postojećim poljoprivrednim obrtima.

Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti uposlenicima Službe za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti Grada Tuzla, kako bi na najbolji mogući način prikupili potrebne informacije i dokumentaciju za pristupanje realizaciji programa.