Gradonačelnik Jasmin Imamović prisustvovao godišnjici preduzeća Eko život

9. Aprila 2015.

Danas. 09. 04. 2015. godine u Tuzli, je obilježena godišnjica firme Eko život d.o.o. Tuzla koja je ovlašteni BH operater sistema za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom na području Federacije BiH.

Tim povodom, gradonačelnik Jasmin Imamović, u prisustvu zvanica, je govorio o važnosti uticaja ove kompanije na razvoj lokalne zajednice.

U svom obraćanju na današnjem skupu, koji je upriličen povodom prve godišnjice ove kompanije, gradonačelnik Imamović je rekao da je postojanje ovakve kompanije velika dobit za Bosnu i Hercegovinu, a posebno za Tuzlu.

Poželio je da u upravljanju ambalažom i ambalažnim otpadom bude najviše ambalaže domaćih roba, onih koje su proizvedene u BiH. Sama činjeca koja govori o tome ko su osnivači, znači da su to uspješne firme i uspješni ljudi, koji samo očekuju da mi u BiH, ne budemo sebični i da podržavamo domaće proizvođače kupovinom domaćih proizvoda.

Neizostavna činjenica je da najviše ambalaže ima u najvećoj bosanskohercegovačkoj trgovinskoj firmi Bibgo, koja je ujedno proizvodna kompanija, te da je posebna čast što se i Eko život i Bingo sa sjedištem nalaze u Tuzli.