Gradonačelnik održao sastanak sa direktoricom Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine

28. Januara 2019.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović razgovarao je sa direktoricom Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine Vesnom Travljanin, u srijedu, 23. januara 2019. godine. Tema sastanka bila je očekivanja jedinica lokalne samouprave u ostvarivanju funkcije Saveza općina i gradova FBiH, kao i razmjena informacija.

Gradonačelnik Imamović je istakao potrebu većeg uključivanja Saveza u oblasti zakonodavnih aktivnosti npr, usaglašavanje Zakona o građevinskom zemljištu sa Zakonom o stvarnim pravima, te je shodno tome predložio Savezu da organizuje skup svih općina u FBiH na kome bi se dale smjernice za dalji rad u ovoj oblasti, jer ovi propisi stvaraju poteškoće jedinicama lokalne samouprave u pomenutoj oblasti.

Također, bilo je riječi i o Zakonu o pripadnosti javnih prihoda, Zakonu o zaštiti od požara i vatrogastvu FBiH, te o Zakonu o plaćama državnih službenika i namještenika u FBiH. Direktorica Vesna Travljanin se zahvalila gradonačelniku g-dinu Jasminu Imamoviću i njegovim saradnicima na aktivnoj ulozi u radu Saveza, te mnogobrojnim inicijativama koje redovno stižu iz Gradske uprave na adresu Saveza, a koje su prema njenim riječima upućene u dalje procedure.

 

(Bilten Saveza općina i gradova FBiH)