Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, upriličio prijem za ambasadora Republike Grčke u BiH

25. Februara 2020.

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, upriličio je u ponedeljak 24.02. 2020. godine prijem za novoimnenovanog ambasadora Republike Grčke u BiH Nj. E. Dimitrios Papandreou.

Ambasador je istaknuo da je ovo njegova prva zvanična posjeta gradu u BiH od kako je imenovan na mjesto ambasadora u našoj zemlji. Izrazio je zadovoljstvo i veliku zahvalnost gradonačelniku Imamoviću, rekavši: ‘’ dva mjeseca sam u BiH, a Tuzla je prva zvanična posjeta u Bosni I Hercegovini’’. Dodavši da mu je drago što je to Tuzla.

Tokom razgovora u kabinetu gradonačelnika, bilo je riječi o istinskom dugogodišnjem prijateljstvu Bosne i Hercegovine i Grčke. Ambasador je kazao da Grčka istinski podržava put BiH ka Evropskoj Uniji.

Gradonačelnik Imamović je zahvalio na značajnoj podršci koju Republika Grčka pruža BiH. S tim u vezi, dogovoreno je da će uskoro biti održan još jedan službeni sastanak na kojoj će biti riječi o uspostavljanju saradnje i realizaciji konkretnih projekata koje će povezati Tuzlu sa Republikom Grčkom.

Tema razgovora, bila je i je kvalifikaciona košarkaška utakmica za Evropsko prvenstvo 2021. god. u Mejdanu, gdje košarkaška reprezentacija BiH dočekuje selekciju Grčke.

Obje strane diplomatski su odgovorile: neka pobjedi najbolji!

Više informacija u video prilogu rtv7 na Linku: http://rtv7.ba/arhive/234164