Gradonačelnik Tuzle podržao implementaciju projekta „Tuzla Brain Week” 2017

9. Februara 2017.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, sa saradnicima, primio je danas predstavnike Udruženja studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli „MEDICUS“, te podržao implementaciju projekta „Tuzla Brain Week” 2017. Studenti su ovom prilikom upoznali gradonačelnika sa programom i planiranim  aktivnostima događaja koji će se održati narednog mjeseca.

„Tuzla Brain Week“ – TBW je naziv projekta koji se već četvrtu godinu zaredom održava u Tuzli, a ove godine će se održati u periodu od 13. do 19. marta ove godine. U okviru sedmice mozga biće organizovane radionice u vrtićima, osnovnim, srednjim školama, fakultetskim ustanovama, Domu penzionera i drugim ustanovama, što će omogućiti da se sve populacione grupe uključe kao učesnici ovoga projekta. Glavni cilj projekta jeste približavanje tematike neuroznanosti na posbeno koncipiran način koji će biti prilagođen i razumljiv za sve njegove učesnike. Pored radionica, značajan dio projekta uključuje, između ostalog, i aktivnosti kao što su plenarna predavanja sa stranim predavačima, promocija i aplikacija biomedicinskog inžinjeringa i tradicionalna aktivnost “Naučni kafić”, zasnovana na principu neformalnih predavanja.

U okviru projekta svoje učešće će uzeti profesori i studenti sa Medicinskih fakulteta u Sarajevu, Mostaru, Banja Luci, Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Novom Sadu i Beogradu koji daju internacionalnu dimenziju ovome projektu, te omogućuju studentima da međusobno razmjene ideje i ostvare dalje saradnje iz područja neuroloških oblasti ali i drugih, kao što je to praksa pokazala prethodnih godina.

Projekat organizuje Udruženje studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli „MEDICUS“, u saradnji sa Medicinskim fakultetom Tuzla, kao i uz podršku Grada Tuzla.