Poruka gradonačelnika djeci Tuzle: Bavite se sportom i budite u sportu

28. Aprila 2016.

Učenici Osnovne škole „Brčanska Malta“ iz Tuzle izmamili su, danas, u maloj dvorani Mejdana, mnogo suza u očima prisutnih izvođenjem zajedničke koreografije uz pjesmu „Samo da rata ne bude“, te odraslima poslali moćnu antiratnu poruku. Oni su kretivnošću u pisanju literarnih sastavaka, inventivnošću u stvaranju transparenata i maski, snagom i upornošću u takmičenjima, navijačkom energijom i najglasnijom porukom mira dočekali Lino višebojac u Tuzli.

Višebojac je svečano proglasio otvorenim gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, koji je ovom prilikom poručio: „Draga djeco, bavite se sportom i budite u sportu. Sport jača ne samo tijelo, nego i dušu. Slušajte svoje trenere, svoje nastavnike tjelesnog odgoja i slavite sport. Ovo danas je dan sporta za sve nas.“

U programu manifestacije su učestvovali i sportisti Dajana Kešina, odbojkašica OK Sloboda, Alen Ovčina, reprezentativac Bosne i Hercegovine i rukometaš RK Vogošća, Zajko Zeba, nogometaš FK Sloboda, Adi Sarajlić, košarkaš KK Sloboda i Emir Čerkezović, kadetski reprezentativac BiH i košarkaš KK Sloboda.