Gradonačelnik Tuzle se sastao sa predsjednikom Skupštine opštine Vrnjačka Banja

18. Jula 2019.

 

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sa saradnicima, sastao se sa Bobanom Đurevićem, predsjednikom Skupštine opštine Vrnjačka Banja i predstavnicima turističke agencije Golden Tours iz Tuzle, Asimom i Almirom Bečićem. Predstavnici Vrnjačke Banje i Banje Koviljače, zajedno sa hotelijerima , ugostiteljima i turističkim radnicima, posjetili su Tuzlu u cilju upoznavanja sa turističkom ponudom grada Tuzle i Tuzlanskog kantona, prezentacije turističke ponude njihovih gradova i regiona, te ostvarivanja poslovne saradnje i obostrane promocije .

Na sastanku u Gradskoj upravi grada Tuzle, u četvrtak 18.7.2019. godine, razgovaralo se i potrebi ostvarivanja kvalitetnije konekcije između građana, turista, turističkih djelatnika i drugih poslovnih subjekata u cilju bržeg razvoja oba kraja. Gradonačelnik Tuzle se zahvalio na posjeti gospodinu Đureviću, koji je istakao da je oduševljen gostoprimstvom, prezentacijom Tuzle, Panonskim jezerima i svim turističkim potencijalima koje nudi grad Tuzla.

“Turizam je područije koje spaja ljude, a budući da oba grada žele dovesti turiste iz drugih zemalja, bolja saradnja između ova dva grada može tome značajno doprinijeti”, izjavio je gradonačelnik Imamović.