Gradonačelnik Tuzle svečano otvorio 14. Međunarodni sajam pčelarstva „Medena Tuzla 2019“

20. Septembra 2019.

Na Trgu Slobode u Tuzli, danas, 20.9.2019. godine otvoren je 14. međunarodni sajam pčelarstva i pčelinjih proizvoda “Medena Tuzla 2019”.

Sajam pčelarstva u Tuzli već je postao tradicionalan i ove godine će trajati dva dana, a posjetitelji će imati priliku po sajamskim cijenama kupiti  razne  pčelinje proizvode, preparate na bazi pčelinjih proizvoda, ljekovitog bilja, kao i literaturu na temu o pčelarstvu.

“Zahvaljujem se udruženju pčelara “Nektar”, udruženju pčelara Tuzlanskog kantona, na incijativi i ideji. Ideje pokreću svijet, a ovo je dobra ideja, ovo je zdrava ideja jer imamo dobro razvijeno pčelarstvo, ne samo u BiH, nego na prostoru čitave bivše Jugoslavije. Ja se posebno zahvaljuem gostima jer su svojim odzivom i dolaskom da učestvuju na ovom sajmu omogućili da mi danas možemo kazati  da je Tuzla danas glavni grad pčelarstva. Dobro došli na Trg Slobode, dragi prijatelji, ja vam želim uspjeh na ovom sajmu, svim gostima želim da otkriju zašto mi toliko volimo Tuzlu. U ime građana Tuzle 14. Međunarodni sajam pčelarstva pod nazivom „Medena Tuzla 2019“, uz zahvalnost organizatorima i uz svu zahvalnost svih nas ovaj sajam proglašavam otvorenim”, kazao je gradonačelnik Imamović.

Na Sajmu je ocijenjeno i biće predstavljeno nekoliko stotina uzoraka meda koji su pristigli sa tri kontinenta, iz Evrope, SAD-a i Australije, a koji su bili na analizi na Tehnološkom fakultetu u Tuzli.