Gradonačelniku Tuzle uručena zahvalnica za doprinos u pokretanju izgradnje fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Sjenjak“

21. Jula 2017.

Direktorica Osnovne škole “Sjenjak”, Indira Lukavica, uručila je danas gradonačelniku Tuzle, Jasminu Imamoviću, Zahvalnicu za izuzetan doprinos u razvoju OŠ Sjenjak. Sastanku je prisustvovao i predsjednik Savjeta MZ Sjenjak, Dušan Perić.

Gradska administracija je, od strane menadžmenta OŠ Sjenjak, prepoznata kao značajan donator, bez čijeg doprinosa ne bi bilo zgrade škole, čiju igradnju je finansirala Vlada Japana, a značajan doprinos u realizaciju projekta dala je tadašnja Općina Tuzla, ne samo u vidu obezbjeđenja zemljišta za izgradnju škole, nego i u obezbjeđenju priključaka na komunalnu infrastrukturu, saradnju sa investitorima i izvođačima radova i sl. Direktorica škole, Indira Lukavica, istakla je odličnu saradnju škole sa lokalnom zajednicom, te nije krila zadovoljstvo što su, trinaest godina nakon izgradnje školske zgrade, obezbjeđena sredstva i za izgradnju fiskulturne sale. Pored potreba učenika i nastavnika škole, očekuje se da će sala zadovoljiti i potrebe lokalnih stanovnika, naročito mladih. “Ovaj projekat nije samo sala za tjelesni odgoj, nego i mjesto koje će povezivati školu sa lokalnom zajednicom”, istakla je direktorica škole Indira Lukavica.

Gradonačelnik Imamović napomenuo je da nekada veliki problem za stanovnike Sjenjaka, predstavljala opasnost kojoj su svakodnevno bila izložena djeca, zbog prelaska velike raskrsnice, da bi pohađali školu Novi grad. Najvažnji potez gradska administacija je učinila, izradom regulacionog plna i preporučivanjem japanskim investitorima, da se škola izgradi na Sjenjaku i na taj način izbjegne odlazak djece u školu preko opasne raskrsnice. Tome u prilog govorila je i tadašnja urbanistička regulativa, koja je predviđala gradnju mnogih stambenih zgrada na lijevoj i desnoj obali Jale, koje su, u međuvremenu izgrađene. Ostao je problem fiskulturne sale, koju će Grad, zajedno sa kantonom, rado finansirati. Gradonačelnik se zahvalio menadžmentu i direktorici škole na uručenoj zahvalnici, izrazivši nadu da će svi potrebni radovi biti okončani na vrijeme, kako bi djeca i nastavnici što prije mogli uživati u sportskim aktivnostima i manifestacijama u novoizgrađenoj školskoj sali. Ovom prilikom gradonačelnik Imamović zahvalio se i Vladi TK na inicijativi za učešće u izgradnji fiskulturne sale za OŠ Sjenjak.