Izvršena podjela sadnica voća i gnojiva za korisnike projekta Razvoj ruralne ekonomije sa fokusom na poljoprivrednu proizvodnju na području grada Tuzla

8. Decembra 2016.

Danas je u krugu Udruženja BOSPER izvršena isporuka sadnica jabuke, kruške, šljive, oraha i lješnjaka za 12 korisnika i gnojiva za 7 korisnika, uključenih u projekat “Razvoje ruralne ekonomije sa fokusom na poljoprivrednu proizvodnju na području grada Tuzla”. Nabavku sadnica voća i gnojiva finansirao je Grad Tuzla, a korisnici pripremu zemljišta i druge agrotehničke mjere koje su vezane za sadnju i njegu.

Sveukupni cilj ovog projekta je doprinos povećanju kapaciteta za razvoj održive poljoprivredne proizvodnje na području grada Tuzla u funkciji povećanja proizvodnje hrane, te stvaranje novih prihoda. Prednost pri uključivanju u navedeni projekat dobile su osobae koje prvi puta uspostavljaju proizvodnju, a koje su istovremeno zadovoljile sve propisane kriterije koje se odnose na postojanje uslova za bavljenjem ovom vrstom proizvodnje voća, te nezaposlenim osobama.