Konstituirajuća sjednica Savjeta gradonačelnika za lokalni ekonomski razvoj Grada Tuzla

3. Februara 2017.

U Gradskoj upravi Tuzla danas je održana Konstituirajuća sjednica Savjeta za lokalni ekonomski razvoj Grada Tuzla, koji je imenovao gradonačelnik Jasmin Imamović. Na današnjoj sjednici imenovan je  novi sastav članova Savjeta, za predsjednika je imenovan Nermin Čolić, a za zamjenika Dario Nikolić. Novoimenovani članovi Savjeta su na današnjoj sjednici usvojili Poslovnik o radu.

Po isteku mandata prethodnim članovima Savjeta Gradonačelnika za ekonomski razvoj, proširen je sastav članova ovog tijela, kako bi se u rad Savjeta uključili predstavnici svih važnih sektora privrede na području grada Tuzla. Savjet je formiran sa ciljem unapređenja politika javno-privatnog dijaloga, sa fokusom na predlaganje mjera za razvoj i unapređenje poslovnog ambijenta, te predlaganje inicijativa koji se tiču viših nivoa vlasti a radi poboljšanja uslova poslovanja privrednih subjekata.

Naredne aktivnosti Savjeta fokusirati će se na konkretne programe i mjere za poboljšanje uslova za privredni razvoj i novo zapošljavanje.