Maturanti tuzlanske gimnazije, generacija 1961./1962., posjetili gradonačelnika Imamovića

3. Juna 2017.

Maturanti tuzlanske gimnazije, generacija 1961./1962., posjetili gradonačelnika Imamovića

U povodu obilježavanja 55 godina mature, generacija maturanata Gimnazije u Tuzli iz 1961./1962. godine, posjetili su danas (subota, 3.6.2017.) gradonačelnika Tuzle, Jasmina Imamovića. Gradonačelnik je izrazio srdačnu dobrodošlicu gostima,  te izjavio da mu je ukazana izuzena čast da, u ime Grada Tuzla,  bude dijelom ovog značajnog jubileja, a posebno da u Gradskoj kući bude domaćin nekadašnjim maturantima, a danas veoma istaknutim i uspješnim građanima Tuzle.

„Ovo je sigurno jedna od najuspješnijih generacija tuzlanske Gimnazije. Mnogi iz vaše generacije su postali istaknuti privrednici, diplomati, umjetnici, arhitekti, sportisti i sl. Mnogi su ostavili traga u kulturnom i privrednom razvoju grada i, svako na svoj način i svojim djelovanjem zadužili naš grad. Prirodno je da život ponekad ljude odvede iz rodnog grada, kao što su i mnogi iz vaše generacije svoj život nastavili negdje drugo, ali svi su ostali vezani za Tuzlu, ne samo privatno, nego i profesionalno. Zaista mi je velika čast družiti se danas sa vama“, izjavio je gradonačelnik.

Predstavnici generacije 1961./1962. zahvalili su gradonačelniku na izdvojenom vremenu, ali i na svemu što je, tokom svog mandata, učinio da Tuzla bude lijep i za život udoban grad.