Mejdan spreman za Sajam malog biznisa – Pozornica pozitivne energije

12. Marta 2015.

Organizacioni odbor za prvi Sajam malog biznisa održao je sastanak u SKPC „Mejdan“ te obišao prostore i kapacitete gdje će se od 16. do 18. aprila ugostiti oko 200 izlagača i predavača, koji će na ovoj jedinstvenoj manifestaciji predstaviti svoje proizvode i poslovne vještine, a za koje nisu potrebna velika materijalna ulaganja. U međuvremenu je dogovoreno da će Sajam biti obogaćen kulturnim i muzičkim programima, kako bi se sajamski prostor pretvorio u pozornicu pozitivne energije i poslovnih perspektiva. Očekuje se da će srednje škole sa područja Tuzle i šire, te neki fakulteti, organizirano dovesti učenike i studente u obilazak Sajma, s ciljem da se i ovim putem upoznaju sa mnoštvom poslovnih ideja i sa kulturom poduzetništva.

Prijave za Sajam malog biznisa svakodnevno pristižu, a izlagači će, pored Tuzle, biti iz Sarajeva, Zenice, Bijeljine, Lukavca i drugih gradova. Zadivljujuća je raznolikost malih biznisa koji će biti predstavljeni, od umjetničkih vještina u proizvodnji suvenira, izradi nakita, obradi stakla, drveta i gline, preko vještina za uljepšavanje tijela, pedikerskih i manikirskih, potom, brojnih vještina u proizvodnji prehrambenih artikala, pa do vještina u zavarivanju i proizvodnji transformatora. I to , naravno, nije sve, jer će Sajam malog biznisa ponuditi dosad neviđenu lepezu poslovnih ideja, u kojoj će svako moći pronaći nešto po svome ukusu.

Sajam će biti prodajnog karaktera, što znači da će izlagači moći prodavati svoje proizvode, te istovremeno predstaviti svoja poslovna iskustva i probleme sa kojim se susreću, kao i vještine u izradi onoga čime se bave. Planirano je da pored izlagačkog dijela, u toku sva tri sajamska dana, pozornica za predavanja i kulturne programe bude non-stop aktivna, tako da će posjetioci, kad god da dođu, pored obilaska Sajma uvijek moći prisustvovati nekom predavanju ili kulturnom programu. Cilj je da Sajam malog biznisa bude i prostor za druženja i realizaciju poslovnih kontakata.

Prijave za Sajam malog biznisa moguće je slati do kraja marta, na e-mail: sajammb@tuzla.ba ili putem telefona 035 307 416.

Po ovlaštenju Gradonačelnika

Rukovodilac Službe – pomoćnik Gradonačelnika

Vedran Lakić, dipl.oec.