Najava Sportsko – rekreativnog projekta „Pokret za radost – fitnes dan“ Tuzla

1. Septembra 2015.

U okviru projekta promocije aktivnog životnog stila „Pokret za radost“, Grad Tuzla i Radničko sportsko društvo „Sloboda“ Tuzla, zahvaljujući podršci Coca-Cola HBC B-H, organizuju manifestaciju „Pokret za radost – fitnes dan“,  koja će se održati 15. septembra 2015. godine u velikoj dvorani SKPC „Mejdan“ u periodu od 10.00-14.00 sati.

Cilj je inspirisati što veći broj ljudi da žive aktivno i omogućiti im da se uključe u organizovane aktivnosti.

Imajući u vidu prošlogodišnji uspjeh očekuje se učešće preko 2.000 građana grada Tuzle, studenata Univerziteta u Tuzli, učenika osnovnih i srednjih škola, organizovanih grupa uposlenika javnih preduzeća i privrednih subjekata, članova sportskih organizacija i kolektiva i svih ostalih zainteresiranih. Učesnicima će na raspolaganju biti veliki izbor različitih aktivnosti tako da svako može izabrati odgovarajuću, a o svemu se mogu konsultovati sa predstavnicima stručnog štaba RSD Sloboda koji će pripremiti radionice klubova koji će predstaviti svoje aktivnosti.

Zadovoljstvo je pokazati kako svi, bez obzira na dob, spol, fizičku kondiciju ili svakodnevne obaveze, mogu pronaći način da se više kreću, žive aktivnije i pritom odlično zabave.

Coca-Cola će  i ove godine osvježiti učesnike, a  svi će biti u mogućnosti dati svoj doprinos zdravom stilu života, ali i zaštiti okoliša te će sav ambalažni otpad, proizveden tokom Fitness dana u velikoj dvorani SKPC Mejdan, biti predat u stručne ruke Ekopaka – na recikliranje.

Pokrovitelj projekta je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, stručnu podršku daju Fakultet za tjelesni odgoj i sport UNTZ, Pedagoški zavod TK-a, JZNU Dom zdravlja „Mustafa Šehović“ Tuzla – Poliklinika za sportsku medicinu, Udruženje studenata Medicinskog fakulteta „Medicus“, Udruženje nastavnika tjelesnog odgoja TK, Crveni Krst/Križ grada Tuzla, Agencija za antidoping kontrolu BiH – ADA BiH, Ekopak, Fitness centar Body Control.

 

 

Služba za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti