Nastavljena isporuka opreme i priključaka za obrte koji participiraju u projektu Primarnom poljoprivrednom proizvodnjom do bržeg lokalnog ekonomskog razvoja

16. Novembra 2017.

Danas je u krugu udruženja BOSPER, u Tuzli, nastavljena isporuka opreme i priključaka za obrte koji participiraju u projektu razvojnog karaktera “Primarnom poljoprivrednom proizvodnjom do bržeg lokalnog ekonomskog razvoja”. Nabavku opreme, priključaka i repromaterijala finansira Grad Tuzla sa 45-49%, dok ostatak od 51 -55% sredstava finansiraju korisnici projekta.

Fiksna jedinica za mužu, sa uljnom vakum pumpom i pulsatorom 350l i krem separator isporučeni su za obrt „EL-EM“, vlasnika Habibović Elvira, iz mjesne zajednice Gornji Pasci. Samohodna kosačica IMT 407, isporučena je za obrt „Slobo prom, vlasnika Pavić Slobodana, iz naselja Križani. Motokopačica Villager VTB 888v isporučena je za obrt „Refija“, vlasnice Hadžić Refije, iz naselja Mandići.

Radi se o nabavci opreme i priključaka, kojim bi se unaprijedila proizvodnja i podigla konkurentnost, svakog obrta po na osob na tržištu. Prednost za učešće o ovom projektu data je nezaposlenim osobama koje prvi puta uspostavljaju određeni oblik poljoprivredne proizvodnje ili proširuju postojeću te onima koji su već registrirali obrte u poljoprivredi, a koji su zadovoljili sve propisane kriterije, koji se odnose na postojanje uslova za bavljenjem poljoprivrednom proizvodnjom i propisanog vlastitog učešća u dogovorenim nabavkama.