NOVOGODIŠNJA ČESTITKA GRADONAČELNIKA TUZLE

31. Decembra 2020.

Drage građanke i građani, iza nas je veoma teška godina.

Kada smo veselo i optimistično dočekivali 2020. godinu, nismo znali šta nas čeka. Dočekala nas je pandemija koja je ugrozila sve ljude i sve države svijeta. U pojedinim periodima se činilo da je život zaustavljen, mnogi su oboljeli i preminuli, nisu nas štedjeli ni poplave, požari, zemljotresi, niti ekonomski i socijalni problemi.

Prognoze za narednu godinu teško mogu biti optimistične, ali mi moramo pronaći snagu. Snagu ćemo crpiti iz naše solidarnosti, humanosti, borbenosti, zajedništva i odlučnosti, da ovu kugu 21. stoljeća i druge nedaće savladamo sa što manje žrtava i što manje ekonomskih i socijalnih šteta.

Gradska uprava Tuzle i gradska javna preduzeća i ustanove će, kao i do sada, od sebe dati sve da se suprotstavimo svakoj nedaći i da, bez obzira na okolnosti, svi zajedno nastavimo kontinuitet razvoja Tuzle.

Ako budemo dobri jedni prema drugima, međusobno solidarni, borbeni i odlučni, u nama će se roditi nada koja pesimizam može pretvoriti u optimizam i dovesti nas do boljih dana.

Svima želim dobro zdravlje, manje brige i više sreće u narednoj godini.

Gradonačelnik Tuzle
Jasmin Imamović