Odluka o izmjeni režima saobraćaja u gradskim ulicama Patriotske lige i Seadbega Kulovića

18. Novembra 2015.

Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla, donijela je Odluku o izmjeni režima saobraćaja u gradskim ulicama Patriotske lige i Seadbega Kulovića, u smislu uvođenja jednosmjernog režima saobraćaja u navedenim ulicama za sva vozila.

Ovom odlukom prestaje da važi postojeći režim jednosmjernog saobraćaja, a uvodi se režim jednosmjernog saobraćaja za sva vozila u navedenim ulicama sa dozvoljenim smjerom kretanja po ulicama, i to:

Ulica Patriotske lige i Seadbega Kulovića sa dozvoljenim smjerom kretanja od raskrsnice ulica Patriotske lige i Kulina Bana (Sjeverna saobraćajnica) prema ulici Seadbega Kulovića i sve do kraja ulice Seadbega Kulovića (do ulaska u pješačku zonu Trga Slobode) i dozvoljenom brzinom kretanja od 30km/h.

Postavljanje saobraćajne signalizacije će izvršiti Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla u roku od 8 dana od dana donošenja Odluke, a izmjenjeni režim saobraćaja stupa na snagu 01.12.2015. godine.

 

Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla