Održana 64. sjednica Kolegija gradonačelnika Tuzle

24. Januara 2020.

U četvrtak 23. 01. 2020. godine, u Gradskoj upravi Tuzle, održana je 64. Sjednica Kolegija gradonačelnika Grada Tuzle. U okviru dnevnog reda Kolegija gradonačelnika, između ostalog, razmatrane su i usvojene:

  • Odluke o usvajanju i provođenju Zoning plana privredne zone „Šići“ u Tuzli.
  • Odluke o pristupanju izradi Regulacionog plana sjeverne strane Klosterske ulice u Tuzli.
  • Odluke o izboru najpovoljnijih ponuđača neposrednom pogodbom i davanju saglasnosti na zaključenje ugovora o osnivanju prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Tuzle.
  • Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o opterećenju zemljišta s pravom građenja na lokalitetu Poslovne zone „Kreka Sjever“ u Tuzli putem javnog nadmetanja – licitacije.

Usvojena su Rješenja o imenovanju Komisije za provođenje Javnog oglasa o opterećenju zemljišta pravom građenja na lokalitetu Poslovne zone „Kreka Sjever“ u Tuzli putem javnog nadmetanja – licitacije.

Između ostalog, utvrđeni su i prijedlozi odluka o izboru najpovoljnijih ponuđača za davanje u zakup poslovnih prostorija na adresama: Slatina broj 10, Turalibegova broj 24, te Trgovačka broj 15.

Usvojeni su prijedlozi odluka o izmjeni i dopunama Odluke o komunalnom redu i o komunalnim djelatnostima.

 U skladu sa propisanom procedurom, razmatrani materijali se dostavljaju Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje.

Sjednicom Kolegija gradonačelnika predsjedavao je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle,

A izjave za javnost dali su: pomoćnici gradonačelnika za Službu za prostorno uređenje i zaštitu okoline, za Službu za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Službe za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica.

Prilog se može pogledati na linku: http://rtv7.ba/arhive/231032