Održane sjednice Komisije za izbor i imenovanje, Komisije za statutarna pitanja i propise, Komisije za zaštitu prava nacionalnih manjina i Komisije za ekonomske odnose

24. Februara 2017.

U funkciji priprema za februarsku sjednicu Gradskog vijeća Tuzla, danas, 24.02.2017. godine, su održane sjednice Komisije za izbor i imenovanje, Komisije za statutarna pitanja i propise, Komisije za zaštitu prava nacionalnih manjina i Komisije za ekonomske odnose.

Komisija za izbor i imenovanje uputila je, Gradskom vijeću Tuzla, na usvajanje Zahtjev Bosanske stranke za izmjenu člana Savjeta MZ Mosnik.

Članovi Komisije za statutarna pitanja i propise i Komisije za ekonomske odnose su razmatrali i uputili Gradskom vijeću Tuzla na usvajanje Nacrt Odluke o snabdijevanju grada toplotnom energijom, Odluku o redefinisanju statusa na JU Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš  Sušić“ Tuzla, Odluku o redefinisanju statusa na JU Narodno pozorište Tuzla, Odluku o pristupanju izradi Regulacionog plana dijela prostorne cjeline ”Kreka”-sjeveroistok u Tuzli, Odluku o načinu dodjeljivanja javnih priznanja u 2017. godini, Odluku o dodjeli u zakup poslovnih prostorija neposrednom pogodbom JKP „Komemorativni centar“ Tuzla, Odluku o dodjeli u zakup poslovnih prostorija neposrednom pogodbom fondaciji „Istina pravda pomirenje“ Tuzla, Odluku o izmjenama Odluke o komunalnim djelatnostima, Odluku o obavljanju dimnjačarskih poslova, Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o uvjetima i načinu pribavljanja nekretnina u vlasništvu Grada Tuzla.

Pored gore navedenih materijala, članovi Komisije za ekonomske odnose su razmatrali Informaciju o provedenim inspekcijskim nadzorima u 2016. godini, Analizu problematike zapošljavanja na području Grada Tuzla s posebnim akcentom na zapošljavanje mladih s prijedlogom mjera, godišnji Izvještaj o rješavanju upravnih stvari u upravnom postupku u upravi Grada Tuzla, tokom 2016. Godine i Izvještaj o radu javnih ustanova čiji je osnivač Grad Tuzla za 2015. godinu „Dom penzionera“ Tuzla.

Članovi Komisije za zaštitu prava nacionalnih manjina, tokom današnje sjednice, razgovarali su o aktivnostima nevladinih organizacija na području grada Tuzla, čija je djelatnost usmjerena na pitanja zaštite prava nacionalnih manjina.