Održane sjednice Komisije za mlade, obrazovanje i sport i Komisije za komunalne poslove i pitanja mjesnih zajednica

28. Marta 2017.

Članovi komisije za mlade, obrazovanje i sport, tokom sjednice koja je održana 27.02. razmatrala je i prihvatila Odluku o pokretanju postupka spajanja javnih ustanova kulture u Javnu ustanovu „Centar za kulturu“ Tuzla, Informaciju o podršci projekata iz oblasti poduzetništva u 2016. godini, Akcioni plan zapošljavanja Grada Tuzla za period 2017.-2020. godina, te Obavještenje Službe za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti o razlozima prolongiranja izrade Strategije za mlade, koji će biti upućeni Gradskom vijeću Tuzla na razmatranje.

Također, Komisija za mlade, obrazovanje i sport predložiti će Gradskom vijeću Grada Tuzla da se od nadležnih organa i institucija traži da, u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti, aktivnije djeluju sa ciljem rješavanja problema neusklađenosti obrazovnog sistema sa potrebama tržišta rada.

Članovi komisije za komunalne poslove i pitanja mjesnih zajednica, na zasjedanju održanom 28.03. razmatrali su i usvojili Informaciju o stanju grobalja na području Grada Tuzla i Obavještenje Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove MZ o razlozima prolongiranja izrade Programa kapitalnih investicija za period 2017-2022 godine po metodologiji GAP-a. Tokom sjednice razmatrani su i prihaćeni Plan implementacije Strategije razvoja Grada Tuzla i indikativni finansijski okvir za 2017. – 2019. godinu i Izvještaj o ostvarivanju implementacije Strategije razvoja Grada Tuzla do 2026. godine. Svi gore navedeni zaključci će biti upućeni Gradskom vijeću Tuzla na razmatranje.

Članovi komisije za komunalne poslove i pitanja mjesnih zajednica sugerisali su nadležnim službama da izvrše reviziju Strategije Grada Tuzla, kako bi se izvršio uvid u realizaciju projekata predviđenih Strategijom.