U mjesnoj zajednici Dragunja otvoren objekat JZU “Gradske apoteke Tuzla”

21. Jula 2016.

Danas je u tuzlanskoj mjesnoj zajednici Dragunja svečano otvoren objekat JZU Gradske apoteke Tuzla. Ovom prilikom gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović istakao je da se u tuzlanskim mjesnim zajednicama dosta uradilo na poboljšanju komunalne infrastrukture, izgradnji ulične rasvjete, asfaltiranju puteva, te da će se i u budućnosti raditi na poboljšanju uvjeta za život građana svih mjesnih zajednica.

„Odbranili smo javnu imovinu svih građana Tuzle, kojom upravljaju javna komunalna preduzeća i riješili najveće gradske komunalne probleme. Mi smo putem sudskih tužbi, vratili nezakonito privatiziranu javnu imovinu svih građana, u vrijednosti od oko 900 miliona KM, a zatim izgradili i nove javne komunalne objekte, osnovali nova javna komunalna preduzeća, svu imovinu proglasili javnom i razvili komunalnu privredu u kojoj radi oko 2000 ljudi. Stabilnim poslovanjem ovih preduzeća uvećali smo tu imovinu na 1,5 milijardi KM. U budućnosti ćemo jačati, širiti, braniti i odbraniti javnu imovinu svih građana Tuzle i poboljšavati nivo usluga. To možemo postići samo ako imovina, koja je povjerena na upravljanje javnim i komunalnim preduzećima i dalje bude javna“, istakao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Delegacija Grada Tuzla, delegacije porodica šehida i poginulih boraca, predstavnici boračkih organizacija grada, predstavnici Savjeta mjesne zajednice, predstavnici političkih partija, te udruženja građana, u povodu dana ove mjesne zajednice, odali su počast i položili cvijeće na spomen obilježje šehidima i palim borcima.