Podrška Sajmu malog biznisa

31. Marta 2015.

U toku priprema za Sajam malog biznisa u Tuzli, koji će biti održan u SKPC Mejdan od 16. do 18. aprila, na adresu organizatora i pokretača ove manifestacije, mnoge organizacije koje su prepoznale značaj i vrijednost ideje su uputile riječi podrške i opravdanosti organizacije.

U nastavku možete pročitati tekst podrške upućen od strane Udruženja nezaposlenih Tuzlanskog kantona.

 

“Udruženje nezaposlenih Tuzlanskog kantona poziva nezaposlena lica, one koji su ostali bez posla i one koji traže posao, kao i one koji se bore za dodatnu zaradu – da posjete Sajam malog biznisa koji će se održati u tuzlanskom “Mejdanu” od 16. do 18. aprila.

Ova manifestacija će biti jedinstvena revija poslovnih ideja za nezaposlene, jer će ponuditi alternative beznađu i pasivnosti.

Pozdravljamo projekat Sajma malog biznisa i nastojanje Gradske uprave Tuzla da se razvija poduzetnička kultura, tako što ćemo postajati zajednica aktivnih i poduzetnih pojedinaca, namjesto da stalno čekamo da neka neodgovorna vlast riješi naše socijalne i egzistencijalne probleme.

Kao poseban kvalitet Sajma malog biznisa vidimo programsko nastojanje da se prenesu znanja, ponude ideje i vještine, da se nezaposleni ljudi praktično upute u mogućnost pokretanja malog biznisa, a u čemu Gradska uprava Tuzla nudi konkretnu savjetodavnu i stručnu pomoć.

Pozivamo nezaposleneda se masovno odazovu i posjete Sajam malog biznisa, da poslušaju neko, od preko 50 predavanja na temu pokretanja malog biznisa, ted a u ovoj jedinstvenoj manifestaciji prepoznaju šansu za sebe i svoju porodicu.”

Predsjednica Udruženja

Hajdeja Rastoder

Tuzla, 30.03.2015. godine