Posjeta Ambasadora Republike Turske

13. Marta 2015.

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sa saradnicima, u petak, 13. marta. 2015. godine, sastao se sa Ambasadorom Republike Turske u BiH Nj.E. Cihad Erginaya.

Tokom sastanka razgovarano je o mogućnostima unapređenja ekonomske saradnje između Grada Tuzla i Republike Turske, sa ciljem smanjenja broja nezaposlenih, što je jedan od najznačajnijih problema u cijeloj BiH.

Na sastanku je istaknuto da se pored ekonomske, posebno cijeni saradnja Bosne i Hercegovine i Republike Turske na polju razvoja kulture i očuvanja kulturno istorijskog naslijeđa.

Gradonačelnik Imamović je Nj. E. Cihad Erginayu upoznao sa bogatim zajedničkim kulturno istorijskim naslijeđem koje povezuje naš grad i Republiku Tursku, na što su građani Tuzle naročito ponosni.

Cihad Erginay, Ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini je, u prisustvu delegacije u kojoj su bili sekretar i savjetnici ambasade , predstavnici Kulturnog centra “Yunus Emre” i TIKA-e, izrazio zadovoljstvo nakon susreta sa gradonačelnikom Imamovićem i naglasio da su nakon ovog susreta otvorena mnoga polja buduće saradnje, te predložio nastavak kontakata, sa ciljem realizacije konkretnih projekata, pogotovo u oblasti poticanja novih investicija u Tuzli i zaštite kulturno istorijskog naslijeđa.

U toku svog obraćanja prisutnim, zahvalio se na toploj dobrodošlici i mnogobrojnim ljudima koji su ga dočekali tokom prve službene posjete. Izrazio je nadu da će se nastaviti pozitivna saradnja između Turske i Tuzle.