Posjeta delegacije Općine Jablanica Gradu Tuzli

9. Marta 2021.

Gradonačelnik grada Tuzle, Jasmin Imamović, sa saradnicima,  primio je danas, 09.03. 2021. godine, delegaciju Općine Jablanica, na čelu sa novoizabranim načelnikom Jablanice, Damirom Šabanovićem, kojoj je ovo prva zvanična posjeta Tuzli.

Načelnik Jablanice, Damir Šabanović, je ovom prilikom izjavio da je posjeta Tuzli prilika da on i njegovi saradnici saznaju šta je u Tuzli učinjeno do sada i na koji način, te da preuzmu i primijene u Jablanici dobra iskustva i prakse iz oblasti energetske efikasnosti, smanjenja emisije karbon dioksida, uređenja trgova, kao i odnosa javno-privatnog partnerstva.

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović rekao je da su gostima iz Jablanice  objasnili procedure i pokazali objekte koji su građeni. Također, gradonačelnik je naglasio da je Jablanica  značajan grad u BiH,  grad granita, bitke na Neretvi, i nevjerovatno talentovanih sportista, kao što su Hasan Salihamidžić, braća Halilhodžić, Mirza Teletović i Senad Lulić. Gradonačelnik je dodao da su gostima pokazali kako su u Tuzli granitom iz Jablanice popločani tuzlanski trgovi i kako je, u relativno kratkom periodu, Tuzla postala preporođen grad.