Potpisan Memorandum o saradnji Grada Tuzla i Službe za zapošljavanje TK

2. Marta 2017.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i direktor Službe za zapošljavanje TK Senad Muhamedbegović, u prisustvu saradnika, potpisali su, danas u Gradskoj upravi, Memorandum o saradnji. Ovaj dokument se odnosi na realizaciji projekata koje provodi Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i zajedničke saradnje na projektima koje realizuje Grad Tuzla kao i drugih vidova saradnje na osnovu poziva za saradnju. Osnovna svrha Memoranduma je nastavak i razvoj saradnje u oblasti prezentiranja usluga privrednicima na području Grada Tuzla i informisanje o stanju na evidencijama nezaposlenih osoba.

Po osnovu ovog Memoranduma, Grad Tuzla i Služba za zapošljavanje TK uspostaviti će kvalitetniju saradnju na implementaciji projekata finansiranih iz različitih lokalnih i međunarodnih fondova, prezentaciji projekata i olakšica privrednim subjektima na području grada Tuzla, kao i pri realizaciji projekata i mjera zapošljavanja Grada Tuzla i Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, te razmjenu informacija, dostavljanje podataka i vršenje analiza u oblasti nezaposlenosti i zapošljavanja.

Potpisivanjem ovog memoranduma omogućiti će se dostavljanje potrebnih podataka Gradu Tuzla vezano za stipendiranje učenika za deficitarna zanimanja, kao i saradnja sa Gradom Tuzla u projektima prekvalifikacije radne snage.