Potpisani tripartitni ugovori o načinu korištenja novčanih sredstava Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine

22. Februara 2017.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine Jasmin Jaganjac, jučer 21.02., u Gradskoj upravi, su potpisali tripartitne ugovore o načinu korištenja novčanih sredstava Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine. Osnov za zaključenje ovoga Ugovora je Odluka Upravnog odbora Fonda, o odobravanju preraspodjele odobrenih novčanih sredstava Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine radi izgradnje ili kupnje stambenih jedinica, od 16.12.2016. godine.

Predmet ovog Ugovora je dodjela preraspoređenih odobrenih novčanih sredstava Fonda krajnjim korisnicima za pomoć u kupnji ili izgradnji stambene jedinice, za potrebe porodica čija je stambena jedinica uništena uslijed prirodne nesreće na teritoriji grada Tuzla, preko namjenskog računa Grada Tuzla „Sredstva po Zakonu o financiranju pomoći za otklanjanje posljedica prirodne nesreće i obnovu područja zahvaćenih prirodnom nesrećom“.

Upravni odbor Federalnog Fonda za  pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH donio je Odluku o preraspodjeli odobrenih sredstava u iznosu od 94.110,00 KM, radi izgradnje ili kupnje stambenih jedinica, čime su se stekli uslovi za odbair novih sedam korisnika, koji su u cjelosti ispunili uslove za raspodjelu dodjeljenih sredstava, a kojima zbog ograničenog iznosa sredstva nisu mogla biti ranije dodijeljena. Korisnicima je dodjeljen iznos do 35.700,00 KM, umanjen za iznos do sada dodijeljenih sredstava  pomoći  za stambeno zbrinjavanje.