POZIV POSLODAVCIMA s područja Grada Tuzla za apliciranje za dodjelu preostalih rasploživih sredstava u okviru Programa aktivne politike zapošljavanja iz oblasti poduzetništva

18. Oktobra 2016.

Služba za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti Grada Tuzla obavještava poslodavce (pravna i fizička lica) s područja Grada Tuzla da je još uvijek otvoren Javni poziv za učešće u programu aktivne politike zapošljavanja iz oblasti poduzetništva.

Za sredstva iz Budžeta Grada Tuzla mogu aplicirati poslodavci s područja Grada Tuzla koji nezaposlenu osobu zapošljavaju ili osposobljavaju za rad u 2016. godini. Iznos novčane podrške po jednom zaposleniku je 2000 KM, a za nezaposlenu osobu sa invaliditetom 2.500 KM. U okviru ovog Programa do sada su dodijeljena sredstva u iznosu od 78.000 KM za sufinasiranje upošljavanja 39 nezaposlenih osoba i 10.000 KM za sufinansiranje  upošljavanja 4 nezaposlene osobe sa invaliditetom.

Do kraja 2016. godine raspoloživo je još 22.000 KM za upošljavanje 11 nezaposlenih osoba i 15.000 KM za upošljavanje 6 nezaposlenih osoba sa invaliditetom.

Javni poziv uz prijavni obrazac objavljen je na web stranici Grada Tuzla (Javni poziv) i ostaje otvoren do utroška sredstava, a sve dodatne informacije o načinu i postupku učešća u Javnom pozivu mogu se dobiti u Službi za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti Grada Tuzla direktno ili putem telefona 035/307-380.

Služba za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti.