Poziv za učešće na Javnoj raspravi o Nacrtu Odluke o uslovima, kriterijima i postupku dodjele sredstava za sufinansiranje mjera smanjenja aerozagađenja

27. Februara 2019.

Gradsko vijeće Grada Tuzle, na redovnoj sjednici usvojilo je Nacrt Odluke o uslovima, kriterijima i postupku dodjele sredstava za sufinansiranje mjera smanjenja aerozagađenja, te zaključak kojim se Nacrt Odluke o uslovima, kriterijima i postupku dodjele sredstava za sufinansiranje mjera smanjenja aerozagađenja upućuje na javnu raspravu, za provođenje koje je zadužena Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzle, Komisija za komunalne poslove i pitanja mjesnih zajednica i Komisija za postorno uređenje i zaštitu okoline Gradskog vijeća Grada Tuzle.
S tim u vezi, pozivaju se sva zainteresirana lica da dostave svoje primjedbe i/ili sugestije na Nacrt Odluke o uslovima, kriterijima i postupku dodjele sredstava za sufinansiranje mjera smanjenja aerozagađenja, dostupan na zvaničnoj web sranici Grada Tuzle.
Primjedbe i/ili sugestije sa obrazloženjem dostavljaju se Službi za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla u pismenoj formi putem pisarnice Grada Tuzla, administrativna zgrada Grada Tuzle, Ulica ZAVNOBiH-a br. 11 najkasnije do 29.03.2019. godine.
Napominjemo da će javnost biti naknadno obavještena o mjestu i vremenu održavanja javne rasprave uz učešće predstavnika nadležnih gradskih službi, Komisije za komunalne poslove i pitanja mjesnih zajednica i Komisije za postorno uređenje i zaštitu okoline Gradskog vijeća Grada Tuzle i JKP „Centralno grijanje“ d.d. Tuzla na temu Nacrta Odluke o uslovima, kriterijima i postupku dodjele sredstava za sufinansiranje mjera smanjenja aerozagađenja.

Nacrt Odluke o uslovima, kriterijima i postupku dodjele sredstava za sufinansiranje mjera smanjenja aerozagađenja na području grada Tuzle