Prijem za delegaciju iz Ukrajine

Home Vijest Prijem za delegaciju iz Ukrajine

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, sa saradnicima, susreo se danas, 4.12.2014.godine, sa delegacijom iz Ukrajine, koju čine predstavnici nevladinih organizacija i javnih ustanova iz gradova koji su zahvaćeni ratnim sukobima i gradova koji se nalaze u neposrednoj blizini sukobima zahvaćenog područja.

Delegacija iz Ukrajine posjetila je danas Tuzlu u sklopu višednevne posjete BiH, sa namjerom da u razgovoru sa predstavnicima vlasti, javnim ustanovama i nevladinim organizacijama u BiH nauče iz primjera suživota za vrijeme rata u BiH i o aktivnostima izgradnje mira nakon njegovog završetka do danas.

S tim u vezi, povod razgovora sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem bio je upravo saznanje da je Tuzla jedinstven primjer grada koji njeguje dugogodišnju tradiciju promocije tolerancije, multikulturalnosti i suživota. Također, gradonačelnik Imamović razgovarao je sa predstavnicima delegacije iz Ukrajine o trenutnoj situaciji u njihovim gradovima i o aktivnostima u cilju što boljeg informisanja svjetske javnosti o dešavanjima u kritičnim područjima, te o načinima pružanja pomoći izbjeglicama i onima kojima je najpotrebnija.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Tuzle delegacija je posjetila nekoliko nevladinih organizacija u Tuzli.