Program javne rasprave o nacrtu Plana upravljanja otpadom za grad Tuzla 2017 – 2022.

22. Septembra 2017.

Javna rasprava o nacrtu Plana upravljanja otpadom za grad Tuzla 2017.-2022. provešće se na način utvrđen ovim Programom.

 

 

 

 

Na nacrt Plana upravljanja otpadom za grad Tuzla 2017.-2022. primjedbe mogu dostaviti:

  1. Mjesne zajednice na teritoriji grada Tuzla (predsjednik MZ i članovi savjeta MZ);
  2. Nevladine organizacije i udruženja građana koja se bave zaštitom okoliša;
  3. Upravitelji stambenih zgrada na području grada Tuzla;
  4. Ministarstvo prostornog uredenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona.

Tekst Nacrta Plana upravljanja otpadom za grad Tuzla 2017.-2022. biće dostavljen u štampanoj formi svim mjesnim zajednicama, upraviteljima stambenih zgrada na području grada Tuzla i Ministarstvu prostornog uredenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona.

Ostali učesnici javne rasprave tekst nacrta Plana upravljanja otpadom za grad Tuzla 2017.-2022. mogu preuzeti sa web stranice Grada Tuzla PUOTZ 18.8.17. nacrt

Javna rasprava će biti provedena u dvije faze:

I – Svoje primjedbe, prijedloge i sugestije, u pismenoj formi sa obrazloženjem, učesnici javne rasprave mogu dostaviti gradskoj Službi za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica u roku od 90 dana od dana prijema dokumenta u štampanoj formi, odnosno od dana objavljivanja nacrta Plana upravljanja otpadom za grad Tuzla 2017.-2022. na web stranici Grada Tuzla. Primjedbe, prijedlozi i sugestije dostavljaju se putem pisarnice Grada Tuzla, administrativna zgrada Grada Tuzle, Ulica ZAVNOBiH-a br.11 ili na e-mail adresu: komunalna.sluzba@gmail.com.

II – Služba će organizovati okrugli sto na navedenu temu, o čemu će subjekti koji su pozvani da učestvuju u javnoj raspravi biti blagovremeno obaviješteni.

Po završetku javne rasprave, sumirat će se rezultati iste, nakon čega će se pristupiti izradi prijedloga Plana upravljanja otpadom za grad Tuzla 2017.-2022. uzimąjući u obzir primjedbe, prijedloge i sugestije koje budu usvojene, a koju će predlagač uputiti Gradskom vijeću na razmatranje i donošenje.

Nosioci javne rasprave:

  • Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica,
  • Komisija za komunalna pitanja i pitanja mjesnih zajednica,
  • Komisija za prostorno uređenje i zaštitu okoline.