Promocija publikacije i dokumentarnog filma o nacionalnim manjinama u gradu Tuzla

21. Marta 2019.

Završni događaj:Aktivnost u okviru projekta “Promocija nacionalnih manjina u Gradu Tuzla” bit će upriličena u Dramar centru Tuzla, u četvrtak, 21.03.2019. godine, sa početkom u 17,00 sati. (ulica Branilaca BiH, broj 11).
Ovaj kulturno – zabavni program je dio projekta koji će obuhvatiti prezentaciju publikacije “Tuzlanske nacionalne manjine”, te prikazivanje dokumentarnog filma o nacionalnim manjinama u gradu Tuzla. Na pomenutoj manifestaciji također je planirana prezentacija tradicionalnih jela nacionalnih manjina (Albanaca, Italijana, Makedonaca, Roma i Slovenaca).
Završni događaj je aktivnost koja se realizuje u okviru projekta “Promocija nacionalnih manjina u Gradu Tuzla”, koja ima za cilj promociju zajednički postignutih ciljeva svih učesnika projekta, odnosno bogatstva kulturne različitosti u gradu Tuzla.
Projekat se provodi uz podršku Evropske unije i Vijeća Evrope, kroz program “Horizontal Facility” za Zapadni Balkan i Tursku, a u sklopu okvirnog projekta “Jačanje nacionalnih manjina u Bosni i Hercegovini”, u ukupnoj vrijednosti od 418 000 eura.