Raspisan “Javni poziv za učešće u trening programu za kreiranje i implementaciju „crowdfunding“ kampanja u  Bosni i Hercegovini.

13. Oktobra 2017.

Kroz ovaj javni poziv će biti odabrano između 12 i 15 timova sa najboljimnprojektima i idejama za učešće u specijalističkom edukativnom programu „UNDP Crowdfunding Akademija BIH“. Odabrani timovi će tokom trajanja programa dobiti besplatnu mentorsku pomoć i podršku od crowdfunding stručnjaka i mentora, koji su radili i sudjelovali na nekim od najuspješnijih crowdfunding kampanja u Hrvatskoj, kako bi razvili svoje projekte i pripremili se za vođenje vlastitih crowdfunding kampanja.

UNDP Crowdfunding Akademija BIH“ će obuhvatiti četiri tematska edukativna modula. Nakon završetka edukativnih modula, timovi će imati osiguranu mentorsku podršku kako bi uspješno pripremili kampanje za implementaciju, kao i osiguranu podršku tokom njihove implementacije. Prijave se podnose elektronskim putem najkasnije do 01.11.2017. godine do 17.00 sati.

Javni poziv je dostupan na: Javni poziv je dostupan na: http://www.ba.undp.org/content/bosnia_and_herzegovina/bs/home/presscenter/articles/2017/10/11/lid-projekat-javni-poziv-za-u-e-e-u-trening-programu-za-kreiranje-i-implementaciju-crowdfunding-kampanja-u-bih.html

Grad Tuzla je partnerska jedinica lokalne samouprave, te aplikanti iz Tuzle imaju pravo prijave na ovaj javni poziv. Ovo je jako dobra prilika za sve mlade ljude koji imaju kvalitetne i inovativne ideje da, putem savremenog koncepta grupnog finansiranja, realizuju svoje projekte.