Saopštenje za medije: Sanacija oštećenja kolovoza u Rudarskoj ulici

15. Maja 2020.

Kako je javnost upoznata 15.02.2020.godine usljed oštećenja kolektora fekalne kanalizacije, čija trasa vodi Rudarskom ulicom, došlo je do prolamanja dijela zelenog pojasa između dvije saobraćajne trake u neposrednoj blizini skretanja iz Rudarske ulice u Krečansku ulicu. U toku sanacionih radova ukazala se potreba za isijecanjem dijela asfalt betonskog zastora i dubokim iskopom na lokaciji kvara.

Nakon zamjene oštećene kanalizacione cijevi, izvršeno je nasipanje kamenim tamponskim materijalom do nivoa asfalta. Kompletna sanacija gornjeg habajućeg sloja asfalta je planirana nakon konsolidacije nasutog materijala na mjestu oštećenja kolektora.

Imajući u vidu da je u toku provođenje procedure javne nabavke radova na jednom od nekoliko velikih infrastrukturnih projekata koje Grad Tuzla planira tokom ove građevinske sezone – sanacije i semaforizacije raskrsnice Paša Bunar, u sklopu kojih je predviđena i sanacija kolovoza na dijelu Rudarske ulice do skretanja u Krečansku ulicu, molimo građane na strpljenje do konačne sanacije predmetnog oštećenja kolovoza u Rudarskoj ulici.

Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica u sklopu aktivnosti na redovnom održavanju saobraćajnica, vrši kontinuirano nasipanje i valjanje tamponskog materijala na ovoj lokaciji u cilju nesmetanog odvijanja saobraćaja, do početka izvođenja radova na sanaciji i semaforizaciji raskrsnice Paša Bunar.

Navedeno oštećenje kolovoza je obilježeno saobraćajnom signalizacijom.

Tuzla, 15.05.2020. god.