Susret gradonačelnika Tuzle i Šefa Misije OSCE-a u BiH

22. Maja 2017.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i Šef Misije OSCE-a Ambasador Jonathan Moore, susreli su se danas, u prostorijama Gradske uprave.

„Htio sam se sastati sa gradonačelnikom Imamovićem i posjetiti kolege koje rade u terenskoj kancelariji u Tuzli. Danas imamo važan događaj u kontekstu tolerancije. Tuzla kao grad jeste poznat po toleranciji i suživotu, zajedničkim vrijednostima, i u kontekstu svega toga je divan primjer za sve druge gradove i opštine u BiH. Već godinama imam čast sarađivati sa gradonačelnikom Imamovićem, i govorili smo o brojnim temama, obrazovanju, razvoju, mogućim reformama i u Federadiji i u BiH. Uvijek mi je drago kada mogu posjetiti ljude, građanke i građane Tuzle. Iz tih razloga mi smo uvijek tu, u našoj terenskoj kancelariji“, izjavio je nakon današnjeg susreta Šef Misije OSCE-a u BiH ambasador Jonathan Moore.

Gradonačelnik Tuzle je nakon današnjeg susreta zahvalio na lijepim riječima o tradicionalnom zajedničkom životu i toleranciji, te multikulturalnosti u Tuzli.

„Danas smo razgovarali o ekonomiji, problemu nezaposlenosti i reformama, posebno u Federaciji BiH, te visokom obrazovanju, a obradovan sam i planiranoj posjeti kompaniji Bingo. Imamo preveliku javnu potrošnju, ne bi trebalo biti uošte više zapošljavanja u javnome sektoru, a treba stvarati uvjete za razvoj realnog sektora, jer to je jedini izlaz, ako država uspije napraviti uštede iz kojih će smanjiti cijenu rada i tako dalje“, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Nakon sastanka gradonačelnik Imamović i ambasador Moore sa saradnicima prisustvovali su Panel diskusiji „Kulturna raznolikost za dijalog i razvoj“, koju je u Katoličkom školskom centru „Sveti Franjo“ Tuzla, organizovala Koalicija za borbu protiv mržnje Tuzla, u povodu obilježavanja 21. Maja – Svetskog dana kulturne raznolikosti za dijalog.