U Tuzli održana konferencija za medije povodom akcije „Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan“

7. Maja 2015.

06.05.2015. godine u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli održana je press-konferencija povodom četvrte akcije čišćenja ilegalnih deponija otpada koja će biti održana 09.05.2015. godine u više od 100 općina i gradova širom Bosne i Hercegovine.

Akcija „Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ najveća je volonterska akcija u historiji BiH posvećena prvestveno čišćenju ilegalnih deponija otpada u jednom danu, ali i čišćenju zelenih površina i drugih prirodnih vrijednosti. „Let’s Do It“ akcije se provode u našoj zemlji od 2012. godine, a dio su globalnog pokreta „Let’s Do It World Cleanup“.

Kao i do sada, važnost realizacije ovog projekta prepoznala je i Uprava Grada Tuzle sa velikim brojem javnih preduzeća i službi koje svake godine pružaju podršku aktivnostima LDI tima u Tuzli.

Ovaj projekat u Tuzli prijašnjih godina obilježilo je učešće preko 5.000 učesnika u terenskim, i 7.000 učesnika u edukativnim aktivnostima.

Centralno okupljanje svih volontera u Tuzli biće kod Kina „Centar“ (kipovi Ismeta Mujezinovića i Meše Selimovića) u 9h, nakon čega će volonteri biti upućeni prema lokacijama na ‘Slanoj Banji’ i ‘Ilinčici’, dok će akcije u mjesnim zajednicama početi u 11h.