(foto) U Tuzli otvorena nova specijalizovana prodavnica medicinskih proizvoda BAUERFEIND

16. Februara 2018.

U četvrtak, 15. februara, u Tuzli je otvorena nova, specijalizovana, prodavnica medicinskih proizvoda firme BAUERFEIND. Realizacijom ove vrijedne investicije zaposleno je deset novih radnika. Osim proizvoda iz vlastite proizvodnje, u ponudi se nalaze i proizvodi svjetski poznatih dobavljača, sa više od 20.000 artikala i rehabilitacijsko-terapijskih proizvoda. Kompanija u Tuzli posluje već 18 godina. Povodom svečanog otvorenja renoviranih prostorija u zgradi jupiter, površine 350 kvadratnih metara, prisutnima se obratio i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

“Zahvaljujem se što ste u Tuzlu doveli kompaniju koja ima dvadeset hiljada različitih proizvoda u humanoj funkciji, funkciji zdravlja i pomoći invalidnim osobama. Riječ je o firmi koja proizvodi deficitarne proizvode, koristi pametne tehnologije i otvara nova radna mjesta. Radite dobro i znate odabrati nove uposlenike, jer nikada nikoga niste otpustili. Lijepa je vijest da ćete, otvaranjem novih prostorija i širenjem mreže, imati još više uposlenih u Tuzli. Otvaranje ovako specijaliziranog prodajnog objekta je velika korist za stanovnike grada Tuzla”, izjavio je u svom obraćanju gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Jučer je održan i stručni seminar sa međunarodnim učešćem, tokom kojeg su predstavljena najnovija tehnološka dostignuća iz oblasti protetike, kao i širok spektar ortopedsko-rehabilitacijskih i protetičkih pomagala.