U Tuzli otvoren Treći bosanskohercegovački festival vina i hrane

6. Oktobra 2017.

Sinoć je na Trgu slobode u Tuzli otvoren Treći bosanskohercegovački festival vina i hrane. Cilj organizacije ovakvog događaja je da se na jednom mjestu objedine svi bosanskohercegovački proizvođači vina, hrane i usluga, jer, prema riječima organizatora, Bosna i Hercegovina posjeduje kvalitetne proizvode koji su konkurentni i na prostorima van naših granica. Organizator festivala je udruženje BH Festival, a generalni pokrovitelj Grad Tuzla.

„Mi smo kao država pet do petnaest puta manje zaduženi od ostalih država Zapadnog Balkana, samo treba da se okrenemo sebi i da potenciramo kupovinu domaćih proizvoda. Potrebno je da shvatimo da smo braća i sestre po majci Bosni i Hercegovini i možemo veoma brzo postati najstabilnija država bivše Jugoslavije i najstabilnija država Zapadnog Balkana. Čestitam direktoru na organizaciji ovog sajma, koji ćemo svake godine podržavati, jer ako mi građani kupujemo onako kao Danci ili Švicarci, ako budemo kupovali robe, pogotovu hranu proizvedenu u BiH, možemo povećati proizvodnju i broj zaposlenih. To bi trebalo da nam bude cilj“, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Festival je okupio 32 izlagača iz svih krajeva BiH, od čega je 17 vinara dok su ostalo proizvođači suhomesnatih proizvoda i drugih delikatesa.