Uprava Grada Tuzla poziva na prezentaciju projekta “Mogućnosti izvoza goveđeg mesa u Republiku Tursku”

1. Septembra 2015.

Obavještavaju se zainteresirani proizvođači, kao i građani koji imaju uslove za pokretanje poljoprivredne proizvodnje, u segmentu proizvodnje goveđeg mesa-tova junadi, da gradska uprava Grada Tuzla aktivno prati pozitivna dešavanja na planu odobrenog izvoza značajnih količina svježeg goveđeg mesa u Republiku Tursku, što otvara mogućnosti proizvođačima sa ovog područja za dugoročno stabilno i sigurno ulaganje u povećanje, kao i pokretanje proizvodnje u oblasti tova junadi.

Nakon nekoliko pripremnih sastanaka, ovom prilikom Vas pozivamo da prisustvujete prezentaciji o mogućnostima ulaganja u ovu proizvodnju, koja će se održati dana 10.09.2015. godine (četvrtak), u 10:00 sati, u prostorijama JU „Dom penzionera“ Tuzla.

Kako će se na ovom skupu prezentirati sve važne informacije o ovoj proizvodnji, u pogledu mogućnosti nabavke grla za tov, uslova otkupa, ostvarivanja poticaja, obezbjeđenja povoljnih finansijskih sredstava za ulaganja u ovu proizvodnju, a također ćete imati priliku i neposredno postaviti pitanja koja su Vam bitna, molimo da planirate dolazak na ovu važnu i korisnu prezentaciju.

Služba za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti