Upriličena je prezentacija LIR projekta Javni poziv za učešće u programu za razvoj preduzetništva i podršku osnivanju preduzeća (Start-up)

28. Aprila 2017.

U utorak, 25.04.2017.godine, u sali JU “Međunarodna galerija portreta“ Tuzla, upriličena je prezentacija LIR projekta Javni poziv za učešće u programu za razvoj preduzetništva i podršku osnivanju preduzeća (Start-up). Riječ je o Javnom programu pokretanja, odnosno osnivanja vlastitog biznisa za koji je UNDP BiH raspisao raspisao Javni poziv za nezaposlena fizička lica sa evidencije JU Zavod za zapošljavanje TK. Prezentaciju su organizovali Služba za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti Grada Tuzla i UNDP BiH.

Osnovna svrha ovog start-up programa je pružanje paketa podrške nezaposlenim osobama za pokretanje, odnosno osnivanje vlastitog biznisa, u cilju podizanja životnog standarda i socijalne kohezije u Bosni i Hercegovini kroz inkluzivno održiv društveno-privredni razvoj, te osiguranje ekonomskog rasta proizvodnih lanaca vrijednosti i stvaranje novih radnih mjesta i prihoda. Prijaviti se mogu lica koja imaju status nezaposlene osobe i nalaze se na evidenciji nadležnog biroa za zapošljavanje.