Uskoro realizacija online obuke za poduzetnike za registraciju i pokretanje biznisa u okviru CEFE Programa podrške poduzetništvu u Tuzli

12. Augusta 2020.

Grad Tuzla i Udruženje trenera CEFE u BiH, kroz projekat podržan od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH, počinje sa realizacijom online obuke, sastavljene iz tri modula, u trajanju po dva dana. Prvi modul biće organizovan 15. i 16. augusta, odnosno u subotu i nedjelju, preko ZOOM platforme, a u skladu sa poštivanjem naredbi i preporuka nadležnih kriznih štabova, radi sprečavanja širenja korona virusa.
Kroz CEFE Program podrške poduzetništvu, polaznicima koji su izabrani na osnovu provedenog Javnog poziva, biće osigurana obuka u jačanju ličnih poduzetničkih kapaciteta, zatim podrška u izradi biznis plana, kao i tehnička podrška u registraciji i pokretanju biznisa.
Fokus prvog modula je na ličnim preduzetničkim vještinama učesnika i marketingu, drugi modul bavi se planiranjem organizacije poslovanja i planiranjem proizvodnje/pružanja usluga, dok je treći modul posvećen finansijskim pokazateljima. Predstavljanje poslovnih ideja slijedi nakon završenog trećeg modula i individualnog rada učesnika sa mentorima na finalizaciji poslovnih planova. Za najbolje ocijenjene biznis planove osigurana je finansijska podrška u pokretanju biznisa, te dugoročna mentorska podrška kroz Mrežu podrške poduzetništvu.