Sastojci: -25 dkg korijena peršuna -25 dkg limuna s korom -20 dkg meda -2 dcl maslinovog ulja Priprema prirodnog lijeka protiv bakterija: Korijen peršuna i limun oprati i samljeti u mašini. Sve zajedno izmiješati sa medom i maslinovim uljem i spremiti u staklenku. Upotreba: Uzimati jednu veliku kašiku prije doručka a jednu poslije večere. Ako netko ima problem sa gljivicama ispod nokta neka samo pokoji puta npr.jednom ili dvaput tjedno kapne pod nokat ulje čajevca.Ja sam to sebi znala uvuč ulje u tanku špricu,onu kojom se daje inzulin i mrvu kapnuti jer se jako razlije ulje i začas je gljivica pod noktom nestala i nije se više pojavila.To ulje kupite u apoteci,flašica je 10ml i košta oko 50 kn.Ako ga koristite kao ja imate ga jako dugo,a dobro je 20 kapi staviti i u 1 dcl bademovog ulja i time pokoji puta natrljati ruke ako imate kakve kožne probleme jer je jaki antiseptik,jedino ne pretjerujte sa čistim nerazrjeđenim jer jako isušuje kožu za razliku od lavandinog ulja koje se može koristiti isto tako za kožu ali ono ne isušuje nego omekšava i čini kožu jako nježnom.