Sastanak sa predstavnicima Međunarodne organizacije Muzička omladina

7. Maja 2015.

Danas je gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, održao sastanak sa predstavnicima Međunarodne organizacije Muzička omladina i predstavnicima uduženja Akustikum iz Tuzle.

U zgradi Gradske uprave, gradonačelnika Imamovića tim povodom posjetio je Blaško Smilevski, generalni sekretar Jeunesses Musicales International, svjetske organizacije mladih muzičara, čije je sjedište u Briselu.

Grad Tuzla, prepoznat je od strane predstavnika pomenute međunarodne organizacije kao sredina u kojoj mladi imaju visok stepen obrazovanja i kvalitetne uvjete za napredak i razvoj u svakoj oblasti, pa i muzici.

Cilj uspostavljanja i djelovanja jedinstvene organizacije Muzička omladina u BiH, je realizacija zajedničkih projekata sa zemljama članicama u Evropi i Svijetu, promovirajući kulturu i kulturne vrijednosti koje posjedujemo kao zajednica.

Neki od osnovnih ciljeva Međunarodne organizacije Muzička omladina su podrška i promocija mladih muzičara, edukacija, kulturna razmjena mladih, približavanje svih žanrova muzike mladima, podsticanje muzičkog i ostalog kulturnog stvaralaštva mladih, podizanje kulturnog nivoa sredina u kojima djeluje.