Gradonačelnik

29. Jula 2019.

Poštovani,

Dobrodošli na službenu internet stranicu Grada Tuzle. Kontinuirano radimo na poboljšanju kvaliteta života građana i stvaranju uvjeta za ekonomski održiv razvoj. U ostvarenju ovih ciljeva pomaže nam uključenost građana. Niko nije pametan kao svi i zato nastojimo što više i što češće, pitati građane o bitnim pitanjima za razvoj Tuzle. Ekonomski održiv razvoj, kvalitet života i uključenost građana, sadržani su u Strategiji razvoja Tuzle do 2026. godine. Naša vizija je: Tuzla – pametni grad održivog razvoja, visoke kvalitete života i maksimalne uključenosti građana. Naši strateški ciljevi su: povećanje konkuretnosti Tuzle i privlačenje investitora, unaprijeđenje javne infrastrukture i kvaliteta života građana, uz povećanje socijalne osjetljivosti, poboljšanje kvaliteta okoliša, multikulturalnost i evropske vrijednosti.

Proteklih godina smo zajedničkim radom doveli do toga da Tuzla bude grad kontinuiteta kulture,  multietičnosti, kreativne inovativnosti, zdravog i ugodnog života, grad znanja i grad razvijene poslovne infrastrukture, lijep i ugodan grad za sve građane koji u njemu žive i za one koji u Tuzlu dolaze. Čast mi je biti na čelu ovakvog grada, ali istovremeno osjećam i veliku odgovornost za nastavak realizacije strateških ciljeva razvoja.

Na službenoj internet stranici Grada Tuzle možete saznati više informacija o svim našim aktivnostima koje realizujemo, s ciljem stvaranja još ugodnijeg i kvalitetnijeg grada za život i poslovanje. Moji saradnici i ja smo tu da vam pomognemo u ostvarenju vaših prava iz nadležnosti Grada Tuzle.

Gradonačelnik
dr. sc. Zijad Lugavić