Čestitka gradonačelnika Imamovića u povodu Svjetskog dana Crvenog križa/krsta i Crvenog polumjeseca

7. Maja 2022.

Povodom obilježavanja 8. maja/svibnja, Svjetskog dana Crvenog križa/krsta i Crvenog polumjeseca, upućujem iskrene čestitke svim volonterima i članovima Crvenog križa grada Tuzle, dobrovoljnim davateljima krvi, donatorima, ustanovama i udruženjima, te brojnim pojedincima koji pomažu i doprinose ostvarivanju ciljeva i zadaća pokreta Crvenog križa/krsta i Crvenog polumjeseca.

Pored realizacije redovnih aktivnosti, predstavnici Crvenog križa/krsta grada Tuzle, proteklih godina su imali nezamjenjivu ulogu u  vanrednim situacijama, tokom prirodnih nesreća, poplava i klizišta, migrantske krize i pandemije izazvane širenjem koronavirusa. Zahvaljujući njihovoj uključenosti u sistem civilne zaštite Grada Tuzle i partnertsvu sa Gradom, pokazali su visok stepen organiziranosti, opremljenosti i spremnosti da, zajedno s drugim službama odrade sve što je potrebno kako bi zaštitili građane u situaciji svih vrsta nesreća. Posebno smo ponosni na zajednički projekat pomoći i njege u kući starijim osobama i osobama u stanju socijalne potrebe.

Svim bosanskohercegovačkim i svjetskim volonterkama i volonterima Crvenog križa i Crvenog polumjeseca želim mnogo uspjeha u ostvarivanju humanih zadaća i ciljeva i promociji  svojih vrijednosti na dobrobit građana Tuzle, Bosne i Hercegovine i cijelog svijeta.

Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle